kanada sinirlarini acti
Kanada Sınırlarını Tekrar Öğrencilere Açtı
12 Kasım 2020
Kanada'da Yaşam
Kanada’da Yaşam
25 Kasım 2020

2020 Kanada Vizelerinde Değişiklikler

2020 Kanada Vizelerinde Değişiklikler ve Kanada Vizeleri ile İlgili Sık Sorulanlar

Kanada Konsolosluğunun yaptığı toplantıda verdiği yeni bilgilendirmelere göre, 20 Ekim’den itibaren  uluslar arası öğrenciler yeniden Kanada’da yüz yüze eğitim almaya başlayabilecek.

Covid-19 nedeniyle sınırlarını öğrencilere kapatmış olan  Kanada, yeni uygulamalar çerçevesinde kurallara uyan okulların öğrenci kabul etmesine ve yerinden eğitime izin veriyor.

Uygulamalar çerçevesinde, öğrenci kabul etmeye başlayabilecek okullar ile ilgili güncel bir liste yayınlanacak. Bu liste takribi 2 haftada bir güncelleniyor olacak. Listede yer alan dil okulları ve üniversiteler eğitime başlayabilecekler.

Yeni Uygulamalar ile 2020 Kanada Vizelerinde Değişiklikler ;

  • Eğitim alınmak istenen okulun Kanada Konsolosluğu resmi websitesinde yeralan DLI liste’sinde yer alması gerekir.
  • Gidilmek istenen okul şuan için listede olmasa da liste sürekli güncellenmektedir.
  • Öğrencinin 18 Marttan daha önce kabul ve vizesi varsa fakat eğitim alacağı kurum DLI listesinde yer almıyorsa, öğrenci maalesef vizesi olsa da öğrenci Kanadaya gidemez.
  • Öğrencinin vize başvurusunu yaptığı okul DLI listesinde yoksa Kanada Konsolosluğu başvuruyu incelemeye almayacak, bekletecek.
  • Öğrenci’nin programı online da olsa eğer ki DLI listesinde yer alıyorsa öğrenci Kanada’ya gidebilecek.
  • Öğrenciler Covid-19 nedeniyle eğer ki eğitimlerine online başladılarsa, kalan eğitimlerinin en az %50’sini Kanada’da devam ettirme şartıyla , eğitim sonrası yasal çalışma izinlerinde, kalma sürelerinde hak kaybı olmayacaktır.
  • Şuanda öğrenciler 2 aşamalı bir vize sürecinden geçecekler, ilk etapta ana kriterler değerlendirilecek, okul, finansal evraklarınız, niyet mektubunuz gibi, buradan onay alan öğrenciler eğitimlerine online başlayabilecekler ve biometrik parmak izi vermek veya ek evrakların talebinde 2.aşamayı da tamamlamış olanlar fiziksel olarak eğitimlerine başlayabilecekler.
  • Short -term student vizesi olanlar yani temporary visitor visa ile başvurusu yapılmış ve vize alınmış dahi olunsa öğrenci Kanadaya gidemez.
  • Şu an sadece Study Permit vizesi olan öğrenciler Kanadaya gidebilmek için uygundurlar.
  • Eğer, eğitim almak istediğiniz okul için başvuru yaptınız ve vize aldınız fakat okul tamamiyle kapandı ise maalesef uçağa binemiyorsunuz. Okulun muhakkak DLI listesinde yeralması gerekecek.

 

Kanadaya Gidebilmek İçin;

  1. Öğrencinin eğitim kurumunun DLI listesinde olması
  2. Study Permit vizeye sahip olması
  3. 14 gün karantina kuralına uygun konaklama planının olması gerekmektedir.

Bu 3 kuraldan biri dahi eksik olsa maalesef kişi Kanada uçuşunu gerçekleştiremiyor.

 

Şuanda bir çok Kanada eğitim kurumu , dil okulları, üniversiteler listede yer almaya ve öğrenci kabul etmeye başladı. 2020 yılında Kanada Konsolosluğuna yapılan başvuruların yoğun olması sebebiyle, öğrencilerin eğitim planlarını ertelememesi , başvurularını hemen yapmaları tavsiye edilmektedir.

 

Kanada ile İlgili Diğer Yazılarımız için ?

Kanada’da Yaşam

 

Kanada Vizeleri İle İlgili Sık Sorulanlar

2 Comments

  1. […] 2020 Kanada Vizelerinde Değişiklikler ve Kanada Vizeleri ile İlgili Sık Sorulanlar […]